2 Mart 2034 - Kral Halid Havaalanı, Riyad<br /> - AlıntıSöz

2 Mart 2034 - Kral Halid Havaalanı, Riyad

Amerikan ordusunun en büyük kargo uçaklarından US Miracle devasa hangarın önündeki Saudia logolu yolcu uçağının üzerinden geçerek piste yaklaştı. Pilot irtifa dümenlerinin pozisyonunu ve motorların gücünü değiştirirken, İşe bak, diye söylendi. Lanet olası piste nasıl inmemi bekliyorlar?

Pistin iki yanında belli belirsiz yanan kılavuz ışıklarını gözden geçirdi. Yaklaştık. Zeminden altı metre yukarda olmalıydılar. Motorun gücünü azaltarak irtifa dümenlerini kaldırdı.

Lanet olsun! Birkaç muma bile razıyım. Böyle bir şansı olmadığını biliyordu. Suudi Arabistan hava sahasına girdiği anda uçağın tüm ışıklarını söndürmüş, tüm yolu yasal irtifanın altında seyretmişti ? lanet olası bir işkenceden başka şey değildi bu. Beni Daredevil mi sanıyorlar?

Zemine değen tekerleklerin cayırtısını duyunca biraz olsun rahatladığını hissetti. Tekerlek ve hava frenlerini devreye soktu hemen. Uçağın yavaşlaması sırasında oluşan titreşimi duydu derisinde. Bitti, diye geçirdi aklından. Tabii şimdilik.

Yakası açılmadık bir küfür savurdu. Arkaya doluşan altmış hergele şimdi aşağı inecek, Riyad'ın en iyi otelinde Arap hatunlarla keyif sürecekti. Oysa ben hemen dönmek zorundayım.

Tanrı'da biliyordu ya, daha iyisini hak ediyordu. US Miracle'ın şanına yakışanı yapmış, mucizevî bir uçuş gerçekleştirmişti. Sonuç? Hemen geri dön!

Emir kesindi. Resmi bir uçuş gerçekleştirilmiyordu. Her şeyi olağanüstü hal şartlarına göre değerlendirecek, gizlilik içinde hareket edecekti. ?Kuleyle bile irtibata geçilmeyecek,' demişlerdi. ?Anlaşıldı mı?' Tabii ki anlaşılmıştı. İstersen anlama!

Diğer Aşkın Güngör Sözleri ve Alıntıları